Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 (Kiyoh) Kiyoh reviews
Ruim 17 jaar ervaring 16.000+ operaties 97% slagingspercentage na één behandeling
NL EN

FUE CT en FUE Saffier zijn niet hetzelfde

Soms worden er vergelijkingen getrokken tussen onze FUE CT techniek en andere technieken die momenteel in de markt worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld de gewone standaard FUE techniek of FUE Saffier.

FUE Saffier

Saffier is, na diamant, de op een na hardste edelsteensoort en als materiaal ideaal om te gebruiken bij haartransplantaties. Saffieren boortjes worden dan ook wijd en zijd door alle haartransplantatie-instituten gebruikt om de kanaaltjes te openen waar de grafts in worden getransplanteerd.

Bij de FUE Saffier methode wordt gebruik gemaakt van de allerdunste kanaalopeners in de markt. Hiermee kunnen op een klein oppervlak grote aantallen kanaaltjes worden geopend, en is het tevens mogelijk om met minimale schade aan de hoofdhuid kanaaltjes aan te brengen tussen bestaande haren.

Het gebruik van saffieren boortjes is onder bepaalde omstandigheden zonder meer de enige juiste keuze, bijvoorbeeld bij mensen die zeer dun haar of een zeer zwak donorgebied hebben. Reden waarom dit protocol ook deel uitmaakt van de door Hairworld Istanbul toegepaste FUE CT techniek haartransplantatie omdat wij met behulp hiervan zulke cliënten toch een goed resultaat kunnen geven.

Indien het donorgebied zwak is en weinig multi-grafts bevat, kunnen de huidkanaaltjes beter met een saffierboortje worden gemaakt om zo meer single grafts te kunnen plaatsen.  Dat is – in dat geval – de juiste aanpak en daar kan geen enkele discussie over bestaan.

Maar om uitsluitend en alleen saffieren boortjes te gebruiken en dat vervolgens de Saffier methode te noemen is vanuit marketing-oogpunt bezien ongetwijfeld een handige greep, echter in veel gevallen zal dit eerder nadelig uitpakken dan voordeel opleveren. Bij mensen die een gezond donorgebied en dikkere haren hebben adviseren wij absoluut niet het gebruik van saffierboortjes, en raden wij het juist af.

Nadelen FUE Saffier methode

Een van de belangrijkste nadelen van de FUE Saffier methode is dat door het exclusieve gebruik van ultradunne boortjes hoofdzakelijk single grafts kunnen worden geoogst omdat de breedte van de huidkanaaltjes erg klein is en hier geen multi-grafts in passen en haren met een dikkere structuur slechts met veel moeite.

Dit betekent dat zelfs bij een zeer uitgebreide sessie een optimale dichtheid van het getransplanteerde haar zelden zal worden bereikt. En dit betekent ook dat u bij de Saffier methode vaak meerdere malen zult moeten worden behandeld om de gewenste haardichtheid te behalen.

Om dit nadeel nog enigszins te compenseren proberen de meeste bedrijven in een sessie nog grotere aantallen grafts te oogsten en implanteren met als risico dat er in het donorgebied meer en grotere littekens achterblijven dan de gebruikelijke minimale spoortjes.

Hou er rekening mee dat indien de specialist die de behandeling uitvoert niet over de vereiste ervaring en skills beschikt om te weten hoe hij moet omgaan met de ultradunne boortjes loopt u ook nog eens een vergroot risico op traumatisering van uw hoofdhuid (necrose) en beschadiging en mogelijk zelfs afsterving van bestaande haren (permanent schok-loss).

Samenvattend kan worden gesteld dat de FUE Saffier methode in feite een variant is op de standaard FUE techniek, waarbij als enig verschil kan worden aangemerkt dat hierbij saffier-boortjes worden toegepast.  Evenals voor standaard FUE geldt voor de FUE Saffier methode dan ook dat hiermee in bepaalde gevallen goede resultaten kunnen worden behaald. Met name als het donorgebied gezond is en nog niet eerder is behandeld.

Maar aan de andere kant is de met deze methodes behaalde klanttevredenheid door de lage gerealiseerde haardichtheid volgens onze kliniek ervaring niet hoger dan rond de 30%, terwijl het door Hairworld behaalde slagingspercentage veel hoger is. Het bij de FUE CT techniek behaalde slagingspercentage na 1 behandeling is namelijk maar liefst 97%. Wat ook weer de reden is waarom de unieke FUE CT techniek vaak wordt ingezet als hersteloperatie van de FUE en FUE saffier haartransplantatie.

Meer informatie

Wilt meer informatie hebben over Hairworld Istanbul en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, vult u dan het aanvraagformulier in. Daarbij wordt u verzocht ons foto’s aan te leveren van de huidige situatie van uw haar (voor-, zij- en achteraanzicht), op basis waarvan wij een tijdelijke offerte voor u zullen samenstellen. Binnen twee dagen nadat u deze tijdelijke offerte per mail van ons hebt ontvangen, wordt u telefonisch door een van onze medewerkers benaderd en uitgenodigd voor een consult.


Benieuwd wat een haartransplantatie voor u kan betekenen? 9.5 (Kiyoh) 9.7 Rating