Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.9 (Kiyoh) Kiyoh reviews
Ruim 17 jaar ervaring 16.000+ operaties 97% slagingspercentage na één behandeling
NL EN

Wat wordt er onder een DHI haartransplantatie verstaan?

Bij de FUE DHI haartransplantatie worden de geoogste grafts niet in van tevoren geopende kanaaltjes geplaatst, maar met een zogenaamde DHI-pen in het te behandelen gebied ‘geprikt’.

Wanneer daarbij gebruik wordt gemaakt van een zeer dunne pen, kunnen de grafts op zeer kleine afstand van elkaar worden geplaatst, uiteraard met als doel een optimale dichtheid van de getransplanteerde haren te realiseren.

fue-ct-haartransplantatie

Onder bepaalde omstandigheden is het gebruikt van een DHI-pen een prima oplossing, bijvoorbeeld wanneer het doel is om het haar te verdichten en de grafts op zo klein mogelijke afstand van bestaande haren moeten worden geïmplanteerd. Maar net als bij de FUE Saffier methode geldt ook hierbij dat wanneer er uitsluitend met de DHI-pennen wordt gewerkt, er een fiks aantal nadelen zijn waarmee rekening dient te worden gehouden.

Nadelen FUE DHI haartransplantatie
Ten eerste is het plaatsen van de grafts met behulp van een DHI-pen een zeer tijdrovende klus. Als er een paar duizend gaatjes in de hoofdhuid moeten worden geprikt, en er op tempo moet worden gewerkt (wat bij een haartransplantatie altijd het geval is, omdat de geoogste grafts zo snel mogelijk moeten worden teruggeplaatst), zal er veel medisch personeel moeten worden ingezet om een race tegen de klok uit te voeren, met een verhoogd risico op beschadiging van de grafts.

Een tweede nadeel doet zich voor als er bij de FUE DHI methode ook triple-grafts worden geoogst. Deze zullen dan immers met een dikkere pen moeten worden geïmplanteerd waarmee ten eerste minder grafts kunnen worden geplaatst en waarbij ook een vergroot risico bestaat op zichtbare littekenvorming. Vanwege deze reden wordt er bij de FUE DHI methode dan ook liever voor gekozen om hoofdzakelijk met single grafts te werken, waardoor er in veel gevallen meerdere behandelingen nodig zullen zijn om de gewenste dichtheid te behalen.

Bovendien blijkt toepassing van de DHI-pennen in de praktijk ook nog de nodige andere problemen te kunnen veroorzaken. Zo is de groeirichting van de getransplanteerde haarzakjes vaak niet goed op elkaar afgestemd, zodat het resultaat er rommelig uit ziet. En ook worden de haarzakjes vaak te ver uit elkaar geplaatst, waardoor de dichtheid van het getransplanteerde haar uiteindelijk toch tegenvalt.

Ook voor de FUE DHI haartransplantatie ligt het succespercentage volgens onze kliniek ervaring rond de 30%. Voor sommige mensen zal dit acceptabel zijn. Voor de meeste mensen geldt echter dat zij liever voor een behandeling kiezen met een hoger aangetoond succespercentage. Zoals dat van de FUE CT techniek van Hairworld Istanbul, dat op maar liefst 97% ligt.

Meer informatie

Wilt meer informatie hebben over Hairworld Istanbul en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, vult u dan het aanvraagformulier in. Daarbij wordt u verzocht ons foto’s aan te leveren van de huidige situatie van uw haar (voor-, zij- en achteraanzicht), op basis waarvan wij een tijdelijke offerte voor u zullen samenstellen. Binnen twee dagen nadat u deze tijdelijke offerte per mail van ons hebt ontvangen, wordt u telefonisch door een van onze medewerkers benaderd en uitgenodigd voor een consult.


Benieuwd wat een haartransplantatie voor u kan betekenen? 9.5 (Kiyoh) 9.7 Rating