NL EN

Ronald Laken.

Ronald Laken is professioneel model en tevens oprichter van een modellenvakbond en stichting. De stichting komt op voor jong volwassenen en minderjarigen die momenteel met problemen kampen in de modellenbranche en in de fashionbranche. Problemen zoals uitbuiting, niet tijdig of niet betaald krijgen komen veel voor. Daarnaast helpt Ronald modellen om een weg te vinden in de modellenwereld. Soms komt het voor dat modellen terecht komen bij modellenbureaus waar ze niet echt het beste voor hebben met de modellen.

Beertje van Beers: Je merkte bij jezelf dat je haarlijn steeds verder terugtrok. Wat deed dit met je?

Ronald Laken: Klopt, dat was echt balen, als ik het zo mag zeggen. Meerder modellen kampen met dit probleem en vaak houdt hun carrière hierdoor snel op. Maar als ik zie hoe het is geworden, dan wil ik graag aan alle modellen laten zien dat er nog hoop is om door te kunnen gaan met dit werk.

Beertje van Beers: Wat heb je eraan laten doen?

Ronald Laken: Ik heb eerst onderzoek gedaan met meerdere bedrijven door gesprekken aan te gaan. Wat ik bij veel bedrijven miste was een referentiekader en dat kon ik bij Hairworld Istanbul wel vinden, omdat ze zoveel expertise en onderzoek hadden gedaan. Hairworld Istanbul liet me niet alleen foto’s, maar ook veel filmpjes zien met de behaalde resultaten. Ik ben vervolgens akkoord gegaan om ook de andere modellen te laten zien dat het niet het einde hoeft te zijn.

Beertje van Beers: Ben je tevreden met resultaat? Ronald Laken: Ik ben erg tevreden. Het resultaat is bij mij tot 100% gegaan. Ook aan de achterkant is mijn haar helemaal terug gegroeid en ik heb helemaal geen littekenvorming.