Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.6 (Kiyoh) Kiyoh reviews
Ruim 16 jaar ervaring 10.000+ operaties 97% slagingspercentage
NL EN

Wie is Timor Steffens

Timor Steffens (1987) geboren in Nederland, had altijd al een passie voor dansen maar had het nooit een serieuze kans gegeven behalve in de underground hiphop scene. Hij leerde als eerst dansen door het kijken van YouTube en muziekvideo’s. Daarna ging hij met die zelf aangeleerde skills naar dance battles nationaal en internationaal.

Niet kort daarna ging hij naar een dans middelbare school en later naar de University of dance: Codarts. In 2008 deed hij mee aan ‘So You Think You Can Dance’ en eindigde hij als tweede.

Zijn carrière nam een grote vlucht na ‘This is it’. Hij werkte met ’s werelds grootste artiesten, maakte choreografen over de hele wereld, gaf les en workshops over de hele wereld, jureerde voor diverse tv-shows, speelde in films, en nog veel meer!

Waarom een haartransplantatie?

Als jonge professionele danser die de hele wereld over ging met muziek iconen en nu als choreograaf, had ik altijd al de meest uiteenlopende haarstijlen. Je kunt wel stellen dat elke artiest veel zelfvertrouwen krijgt door op het podium of voor de camera te staan wanneer ze er op hun best uit zien. Je kleedt je om er goed uit te zien en om je goed te voelen. Maar ook je haarstijl zorgt ervoor dat je net dat beetje extra uitstraalt.

 

Dus, dan komt dat moment dat je haarlijn een beetje terug begint te trekken… Ik denk dat we allemaal wel onze momenten van onzekerheid of verlegenheid hebben over iets wanneer we in de spiegel kijken. En dit was dat moment voor mij. De laatste paar jaar voelde ik mij daar steeds meer onzeker over. Ik weet zeker dat niet veel mensen dat bij mij hadden verwacht. Misschien denk je wel: Waar heb je het over? Je haar is toch prima!? En dat lijkt waarschijnlijk wel zo, doordat ik een bos krullen heb die ik er altijd een beetje overheen stijl. Zo valt het niet zo op.

Maar de waarheid is dat ik super bewust bezig met de manier waarop ik mijn haar stijl. Ik denk dat de perfectionist in mij naar elk detail kijkt. Dus wanneer ik nu sport of dans, kies ik er meestal voor om een hoed op te doen omdat ik bang ben dat mijn haar in de war gaat en mijn terugtrekkende haargrens zichtbaar wordt. Ik voel me ook erg onzeker als ik er over praat, het klinkt stom, ik weet het. Maar voor mij heeft het gewoon veel impact op hoe ik me voel.

Uiteindelijk heb ik de keus gemaakt om er iets aan te doen. Ik denk dat deze periode, met de pandemie en de lockdown, het perfecte moment is om zoiets als dit aan te pakken. Na wat onderzoek de afgelopen jaren en veelbelovende verhalen te hebben gehoord van vrienden, kwam ik in contact met Yilmaz van Amsterdam Hair Institute.

Ik heb bij veel collega’s en vrienden, die de behandeling als eens waren ondergaan, gezien wat de geweldige resultaten waren. Dit maakte me echt zekerder over het feit dat dit de beste plek was voor een goede haartransplantatie.

Na de intake met Mr. Hairworld (Yilmaz) zelf, had ik natuurlijk enorm veel vragen, maar mijn vertrouwen om de volgende stap te zetten groeide. Om eerlijk te zijn was het een spannende stap om te zetten in het begin, omdat ik nooit een fan ben geweest van plastische chirurgie of iets “nep” toevoegen aan mijn lichaam dat niet van mij is. Ik ben altijd een voorstander geweest van natural beauty, gezond leven en dat je dankbaar mag zijn met je eigen unieke zelf. Maar dit was toch een beetje anders voor mij… Het is mijn eigen haar! En dat wil ik simpelweg terug hebben.

Ik denk dat het het spannendste was om dit met de buitenwereld te delen. Zeker in de wereld waarin we nu leven, waar alles perfect moet lijken. Geen gebreken, niks. Maar uiteindelijk, ben ik ook een mens net als jij en heb ik ook mijn onzekerheden. Deze ingreep is iets wat me in de toekomst veel positiefs zal brengen en ik ben blij dat ik dit kan delen met jullie.

Ik denk dat je wel kunt zeggen dat ik een beetje bang was voor de reacties die ik zou krijgen omdat ik een haartransplantatie heb gedaan. Maar ik weet ook dat de “taboo” over het doen van een haartransplantatie bij mannen al lang verdwenen is. Wat me ook goed doet is dat ik weet dat velen van jullie mij al lange tijd supporten en volgen.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal kan laten zien dat het oké is om onzekerheden te hebben en om gewoon mens te zijn.


Vraag een offerte aan of plan een consult in.

Gerelateerde artikelen

 

Certificeringen & keurmerken.

 

Benieuwd wat een haartransplantatie voor u kan betekenen? 9.8 (Kiyoh) 9.7 Rating